26 Ağustos 2012 Pazar

İstanbul Alışverişim



Bu videoyu yüklemek benim için yılan hikayesine döndü :) ama sonunda başardım. Umarım beğenirsiniz...

25 Ağustos 2012 Cumartesi

Ben yaptimm :))

Bu postu telefonumdan hazirliyorum bakalim ne kada basarili olabilecegim :)
Firinda kiymali makarna yaptim sizlerlede paylasmak istedim
250 gram kiyma
2-3 domates
3 su bardagi makarna
4 su bardagi su
3 yemek kasigi sivi yag
1 su bardagi kasar peyniri
Kekik, tuz (istenilen baharatlar)
Yagi ve kiymayi bir tencereye koyup kiymamin rengi degisene kadar kavuruyoruz. Uzerine domatesleri ilave ediyoruz. Biraz kavurduktan sonra suyu ekliyoruz. Kaynayincaya kadar pisiriyoruz. Bir borcama ciğ makarnalari koyuyoruz, uzerine hazirladigimiz sosu dokup hafifce karistiriyoruz. Onceden isitilmis 200 derece firinda 20-25 dk pisiriyoruz. Son olarak uzerine kasarlari serpip eriyene kadar firinda bekletiyoruz.
İste bu kadar...
Afiyet olsun :)

21 Ağustos 2012 Salı

EXCİMER LAZER GÖZ AMELİYATI

Öncelikle herkesin geçmiş bayramını kutluyorum :)))
Daha önce de bahsettiğim gibi bayramda İstanbul'daydık. Eşimin göz ameliyatı için.
Belki sizlerin arasında da excimer lazer göz ameliyatı olmayı düşünen vardır diyerek yaşadıklarımızı anlatmak istedim.
Eşim İstanbul Cerrahi hastanesinde ameliyat oldu.Ameliyatı Dr. Sinan GÖKER yaptı.
Eşimin gözleri 6 numaraydı ve 2,5 astigmatı vardı.
İlk gün detaylı bir göz muayenesinden geçti. Bu muayenenin ardından doktorumuz ameliyat olabileceğine karar verdi.
Ertesi gün ameliyat için hastaneye gittik.
Öncelikle hastalara sakinleşmeleri için ilaç verdiler, daha sonrasında da ameliyathaneye aldılar.
Her iki gözün çizilmesi 10 dakika sürdü.Ameliyat sonrası güneş gözlüğüne benzeyen kocaman gözlüklerle çıktı. İlk gün bu gözlükler hiç çıkarılmıyor(gece yatarken bile). İlk gün gözlerinde acayip sulanma, batma oldu. Gözlerini hiç açamadı. Çok korktuk, hatta eşim bir an pişman oldu :) Çünkü gözlerini hiç açamıyordu. Bu durum 3-4 saat sonra geçiyor :)
Ertesi gün kontrole gittik ve normal yaşantısına devam edebileceği söylendi.
Şimdi çok mutlu 'yeniden doğmuş gibiyim' diyor :) ve herkese tavsiye ediyor...

15 Ağustos 2012 Çarşamba

İSTANBUL YOLCUSU KALMASIN

Bu gün istanbul yolcusuyuz. birazdan Isparta'dan Antalya'ya geçicez oradan da uçakla İstanbul. Aslında eşimin göz ameliyatı için gidiyoruz ama çabuk iyileşirse birazda gitmişken gezeriz ve gezdiğim yerleri sizinle paylaşırım inşaallah :)
Şimdiden bayramınızı kutlamak istedim :)
Bizim için dua edin lütfen :)
Herkese mutlu bayramlar...

13 Ağustos 2012 Pazartesi

KENDİME BAKIYORUM :)

Merhabalar,
Bu postta sizlere yüz ve vücut bakımımda kullandığım ve memnun kaldığım ürünlerden bahsetmek istiyorum.
Hadi başlayalım :)
İlk olarak makyaj temizliğinden başlayalım. Ben makyaj temizliğimi Mustela'nın Physiobebesiyle yapıyorum.Bilindiği aslında bebekler için kullanılan bir ürün. Bende cildim bebek gibi olsun diye bu ürünle makyajımı temizliyorum :)
Physiobebe bebekler için durulanmayan temizleme losyonu. Özellikle göz makyajını çok iyi temizliyor ve gözlerimi yakmıyor.

Temizlenmeye M.asam Aqua ile devam ediyorum. Benim cildim hassas olduğu için bu ürünü kullanıyorum.
İçinde minicik jojoba tanecikleri var. Çok fazla köpürmüyor. Sabah, akşam bu ürünle yüzümü yıkıyorum.

Tonik olarak Rosesse'nin gül suyunu kullanıyorum. Her gün kullanmıyorum haftada 2-3 gün kullanmam yeterli. Gül suyu cildi temizler ve kırışıklıkların oluşmasını engellemeye yardımcı olur. Bence bu doğal toniği herkes kullanmalı (:

Yüzümü temizleme işlemi bittikten sonra ilk olarak göz çevremi nemlendiriyorum. Yine M.asam Aqua kullanıyorum. Göz dibine sürmüyorum, güzümün etrafında ki kemiğe hafif masaj hareketleri ile uyguluyorum. Göz çevremizdeki deri çok ince olduğu için diplere sürmüyoruz.
Yüzümde M.Asam aqua ile nemlendiriyorum.Göz çevresi kremide yüz kremininde yapısı çok hafif cildimi yağlandırmıyor. Bu ürünleri kullanırken azar azar kullanmaya çalışıyorum. Çünkü az miktarda almam yeterli oluyor.

Parmak ucuna biraz ürün alıp ısıtıyorum. Aşağıdan yukarıya doğru yüzüme sürüyorum. En son elimde kalanı da boynuma sürüyorum.
Yüz kremi ve göz çevresi kremimi sadece akşamları uyguluyorum. Sabah güneş koruyucu sürmem yeterli oluyor.

Bu da benim ikili göz altı aydınlatıcı serumum :) Göz altlarımda oluşan morlukları gidermek için kullanıyorum.
Tonlu olan kısmı gündüzleri kullanıyorum. Hem aydınlatıcı görevi görüyor hemde morluklarla savaşıyor. Krem formunda olan kısmını da gece kullanıyorum.
Bu peeling artık benim vazgeçilmezim oldu. Haftada 1 yada 2 kez banyoda bütün vücuduma uyguluyorum. İçinde bulunan esmer şeker özleri cildimi çizmeden temizliyor ve yumuşacık yapıyor. Kokusu da çok güzel.

Sizinde benim gibi batık sorununuz varsa bu ürünü kesinlikle denemelisiniz. Düzenli kullanımda güzel sonuçlar veriyor.
Benim cilt bakımında kullandığım ve memnun olduğum ürünler bunlar. Sizin ki hangisi? Sizlerde benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum. Umarım sizler için faydalı bir post olmuştu...

10 Ağustos 2012 Cuma

Güneş Kremleri

Herkese merhaba,

Bu gün sizlere güneş kremleriden bahsetmek istiyorum.
Hepimizin bildiği gibi özellikle cilt kanserinden ve güneşin diğer zarırlı etkilerinden korunmak için 6. aydan ölene kadar hepimizin düzenli olarak güneş koruyucu kullanması gerekmektedir.
Ben koruyucu olarak Daylong Actinica ve Daylong Ultra Stick kullanıyorum.
Benim cilt yapım lekelenmeye çok müsait. Hafifde çillerim var :( bu ürün sayesinde cildimin lekelenmesini önlüyorum. Ayrıca mevcut çilleriminde renginin koyulaşıp lekeye dönüşmesini önlüyorum. Bilindiği gibi çiller genetiktir ve geçmez :(
Neden Daylong tercih ettin diye soracak olursanız, en başta günde 1 kez sürülmesi yeterli (sahil şeridinde bulunanlar ve sürekli güneşin altında çalışanlar hariç) ve makyajın altına ugulanıyor olması.


Pompalı ambalajıda ayrıca kullanım rahatlığı sağlıyor.Yoğun bir ürün olduğu için gündüzleri nemlendirici sürme ihtiyacım kalmıyor.
Güneş kremi sürerken dikkat edilmesi gereken konu sürülüş biçimi. Güneş kremlerini yüzümüze, elimizle tamponlayarak sürmeliyiz (pıt pıt hareketlerle :) ) en son elimizde kalan yayılmalı.
Daylong Ultra Stick de göz ve dudak çevresi için kullandığım güneş ürünü.
Pratik bir kullanımı var.
Unutulmaması gereken bir konuda yaz kış fark etmeden güneş koruyucunuzu kullanın.

Güneş koruyucular hakında benim söylemek istediklerim bu kadar. Umarım beğeneceğiniz bir yazı olmuştur.
Bol güneşli günler ... :))

5 Ağustos 2012 Pazar

Physıcıans Formula




Size bu gün günün makyajında kullandığım Physıcıans Formula markasından bahsetmek istiyorum.


 Physıcıans Formula markası 1937 de Dr.Frank Crandall tarafından çok allerjik ve hassas bir cilde sahip olan eşine, aşkının bir hediyesi olarak doğmuş ve mineral makyajda öncü firmalardan biri haline gelmiştir.



'Vayyy ne adamlar varmış' dediğinizi duyar gibiyim :))) Gerçekten şanslı kadınmış.


Physıcıans Formula ürünleri kozmetikte en çok bilinen ve cildi tahriş eden 132 kimyasal parfüm ve paraben içermiyor. Physıcıans Formula'nın gözenekleri tıkamaması, siyah nokta ve sivilce oluşturmaması güzel bir özellik.



Benim en çok hoşuma giden özelliklerinden biride çoğu pudra ve fondötenlerinin spf güneş koruması içermesi.


İçinizde bu ürünlere ulaşmak isteyenler varsa bu ürünleri sadece eczanelerde bulabilirsiniz. Hepinize mutlu pazarlar.... :D


4 Ağustos 2012 Cumartesi

Bu Günün Makyajı....

Gelelim makyaja... Eskiden makyaj yapmayı sevmezdim, abartılı bulurdum. Şimdilerde düşüncem değişti. Hafifde olsa makyaj olmalı.
Makyajsız kadın bakımsız kadındır düşüncesine katılmıyorum ama... Bakımlı olmanın yolu makyajdan geçmez! Doğru cilt bakımından geçer. İlerleyen zamanlarda yaptığım bakımlardan, uygulamalardan bahsedeceğim. Şimdi gelelim makyaja....
Güneş koruyucumu sürdükten sonra (yaz aylarında gündüz nemlendirici kullanmıyorum) M.Asam MagicFinish'i uyguluyorum. İsmindende anlaşılacağı gibi bu bir sihirli fondöten.
Bu föndöten tek renk. Esmer tenlide, beyaz tenlide aynı föndöteni uyguluyor. (elimin yarısında magicfinish var) Cildinize kadifemsi bir görünüm ve yumuşaklık veriyor. Aynı zamanda da gözeneklerizi kapatmıyor.
Föndötenin üzerine physıcıans formula mineral incili pudrasını kabuki fırçamla uyguluyorum. İçerdiği gerçek inci özleri cildime hafif bir prıltı veriyor. Aynı zamanda da ince çizgilerin görünümünü kaybediyor.Gözeneklerim kapanmdığı için cildim nefes almaya devam ediyor :)
Gelelim göz makyajına.. Physıcıans formula nın 9 lu göz paletini alıyorum. En açık rengi baz olarak kullanıyorum ve kirpiklerimden kaşlarıma kadar bütün göz kapağıma sürüyorum. Çok hafif pırıltıları olduğu için sırıtmıyor. Physıcıans formula da 9 lu kombinasyonlar yapılmış farlarda. Pigmentasyonlu olduğu için uygulamada renk değiştirmiyor.
Koyu mavi farı eyeliner gibi sürüyorum kirpik diplerime.
Kesik uçlu sünger fırçası sayesinde hem far sürmek daha kolay oluyor, hemde farlarımı eyeliner olarak rahatlıkla kullanabiliyorum :)

Son olarakda physıcıans formula nın ecosert sertifikalı %100 organik maskarasını uyguluyorum. Kirpiklerimi daha uzun ve dolgun gösterirken bütün günde bakım yapıyor olması çok güzel :)

Son olarakda physıcıans formula mineral incili allığını uyguluyorum...

Physıcıans formula ürünlerinin ambalajları çok orjinal. Pudra ve allıklarının fırça ve ayna içermesi de çok hoş :)
Umarım sizlere faydalı olabilmişimdir....
Tekrar görüşmek dileğiyle.....  :)

Sizlerde önerilerinizi, yorumlarınızı benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum...

Bu Gün Ne Giydim ;)




ispanyol paça pantolonlar tekrar gündemde.ayrca olduğunuzdan daha zayıf ve uzun gösteriyor :) bu kot pantolonun en sevdiğim özelliği kesinlikle esnememesi.
Aslında hafta sonları biraz daha spor giyinmeyi seviyorum ama bu gün bir değişiklik yaptım :) ön kısmı saten arkası penye olan bluzlar bu yıl çok moda...







Gelelim takılara.. yaz ayların bu tarz boncuklu takılar daha çok tercih ediliyor. Ben genelde çok abartı sevmediğim için kıyafetimi sadece bu bileklikle hareketlendiriyorum :)


2 Ağustos 2012 Perşembe

Merhabalar,
Bu bu güzel gecede bende bir blog açıp sizlerle buluşmaya karar verdim :) Cilt bakımı, makyaj, sağlık ve geziler hakkında kısaca hayata dair her şeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Aynı zamanda da sizlerin bilgilerinden yararlanmak, karşılık bilgi alışverişinde bulunmak istiyorum. Umarım hepimiz için güzel bir adım olur.  Şimdiden çok heyecanlıyım... :)