31 Ekim 2012 Çarşamba

2. Gün Floransa

Gezimizin ikinci günü Floransa yollarına düştük.  Dört saat süren yolculuğun ardından Floransa ya ulaştık.Ben hasta olduğum için yol boyunca uyudum. 

Floransa küçük, tarihi bir şehir. Şehir merkezine otobüs girmediği için 15-20 dk uzaklıkta inip yürüyoruz. Yol boyunca nehir manzarası bize eşlik ediyor.




Roma'da olduğu gibi Floransa'da da motosikletler çok yaygın. Kasksız gezen kimse göremezsiniz. Tabi güneye indikçe işler değişiyor.




 Floransa Ponte Vechio Köprüsü. Üstünde kuyumcu dükkanları olan bir köprü.Açıkçası baştan sona köprüyü yürümedik sadece girişinden şöyle bir baktık. Sıra sıra kuyumcular var sadece.
 Açık hava müzesini andıran Floransa da normal heykellerin yanı sıra canlı heykellerde vardı. Bence bu da dilenciliğin modernize olmuş hali :)

Senyörler meydanına geldiğimizde bizi bir sürü heykel karşılıyor. Bu heykeller bizim alışık olduklarımızdan biraz farklı. Mikelanjelo Hz.Davut heykeli.
 Herkül


Senyörler meydanı ve kalesi.


Duomo katedrali 
Duomo katedrali'nin hemen karşısında ki vaftizhanenin kapısı.Bu kapıyı gören Michaelangelo buraya 'Cennet Kapısı' adını veriyor. Kapı üzerinde altın kabartmalarla bazı dini olaylar anlatılmış. Adem ile Havva'nın cennetten kovulması, Hz. İbrahim'e inen koç gibi bir çok olay anlatılmış.


Floransa'da yemek yediğimiz restoranın adını hatırlamıyorum ama rehberimiz dünyanın ilk restoranı olduğunu söyledi. Tiremusuları çok güzeldi.

30 Ekim 2012 Salı

ROMA 1.Gün

Herkese Merhaba,
Bayram, tatil derken bloğa biraz ara vermiş oldum :(  Size tatilimden biraz bahsetmek istiyorum. Roma ya gitmeden önce blog yazısı çok aradım. Neyse lafı uzatmayayım umarım yazım gitmek isteyenlere ve merak edenlere yol gösterir.

1. Gün roma içindeydik. (sizle için detaylı not tutmak istedim ama çok hasta oldum her boşlukta uyudum :(  )
Roma da panoromik bir tur yaptık. İlk durağımız Vatikan oldu. Vatikan da sadece bu meydanı gördük :) çünkü zamanımız yetmedi. Her yerde acayip sıra vardı zaten. Açıkçası detaylı gezemediğimiz için çokta üzülmedim.

Roma adeta bir açık hava müzesi her yerde tarihi bir kalıntı var.


Tarihi collesium. Çok görkemli bir görüntüsü var. Akşam collesiumun karşısında ristorante royal adında bir yere gittik. Sanırım sahibi Türk. Yemekleri güzeldi.  Roma'da genelde porsiyonlar bize göre çok küçük. Bu resimde görülen smart adı erilen arabalarda Roma da çok yaygın :)

Fontana di tirevi.  Tirevi çeşmesinin etrafı her daim kalabalık.  İtalya'ya giderken herkes 'aman yankesicilere çok dikkat!' dedi. Çok şükür büzüm başımıza bir şey gelmedi ama resmen çantalarımıza sarılıp gezdik. Nasıl bir psikolojiye girdiysek :) Bizim turla gelen bir beyin iç cebinden cüzdanını yürütmüşler yalnız :(

Spagna piazza
Ünlü ispanyol merdivenleri. İki meydan arasında ki geçişi kolaylaştırmak için İspanyol konsolosluğunun yaptırdığı merdivenler. Her daim çok hareketli. Aslında çok enteresan bir şey yok ama insanlar sürekli bu merdivenlerde toplanıyor, burada oturup dinleniyorlar.







Malum Roma dondurması meşhurdur. Benim iki kez dondurma yeme şansım oldu çünkü ikinci gün çok fena hasta oldum :( . Blu ice dondurmalarını beğendim. Makarnalarından da en çok fettucine alfredo yu sevdim.
Roma' da bu kadar vakit geçirebildik. Konaklamamız Roma' da oldu ama diğer günler başka şehirlere gittik 2. gün yazım daha sonra gelecek. bu arada Radisson Blu Hotel de kaldık. Terminin hemen karşısındaydı. Otelden çok memnun kaldık. Başka otellerde kalanlarda vardı fakat onlar hiç memnun değillerdi.

4 Ekim 2012 Perşembe

OTEL YORUMU (Adam & Eve)


Malum yaz sezonun bitmesiyle otel fiyatları düştü. Bizde arkadaşlarla bu fırsatı değerlendirip ufak bir hafta sonu kaçamağı yapmaya karar verdik.
Hepimizin bu otele ikinci gidişiydi.
Otel konsept olarak balayı çiftleri için hazırlanmış. Çocuk görmeniz zor koca otelde bir veya iki çocuk vardı.
Otel bembeyaz, her yerde aynalar var.



Otelde üç tane havuz var. Birinde üç tane su kaydırağı var.Diğer havuz normal bir havuz :) Etrafında çeşitli gösteriler yapılıyor. Sürekli bir etkinlik var. Resimde gördüğünüz sessiz havuz. Bu havuzda gürültü yapmak ve çocukların girmesi yasak. Uzunluğunun 96 m olduğu söylendi. Havuzlar gerçekten çok temiz.


Burası atrium adı verilen bar. Avrupanın en uzun barıymış. Tavanı minik aynalarla kaplı. Burada ilginç gösteriler oluyor. Bazen motosikletler geçiyor, bazen keman eşliğinde showlar, bazende halatla tepede sallanan akrobatlar.
Ayaklarınızı uzatarak oturabileceğiniz sedirler var etrafında. Biz gittiğimizde sanırım otelin havalandırmasında bir sıkıntı vardı otelin içi acayip sıcak ve havasızdı :(

Odalarda her şeyi kumandaya bağlamışlar ışıklar,panjur hepsi kumandayla çalışıyor. İsterseniz ışığı ayarlıyorsunuz sürekli renk değiştiriyor. İlk önce çok hoşunuza gitsede sonra çok sıkıcı olabiliyor.

Odada birde jakuzi var. Odaları geniş ve ferah
Ayrıca bir giyinme odası yapmışlar.
Angel konsept var otelde. Her odayla bir angel ilgileniyor herhangi bir sorun olduğunda yardımcı oluyorlar(mış). Bir suyu beş saatte gönderemediler. Bizimle ilgilenen kız biraz ilginç bi tipti :)

Her akşam farklı bi eğlence, partiler falan var pek sıkılmıyorsunuz.
Biz yeme içmeye düşkün insanlar olarak mutfağını beğenmedik. Lezzetsizdi bir çok yemek.


Otelden bu sefer pek memnun kalmasak da yine de çok eğlendik :)



1 Ekim 2012 Pazartesi

Çantalarınızı Nasıl Saklıyorsunuz?




Çantalarım uzun zamandır dolap köşelerinde ezilip büzülüp duruyordu :( Limango'da bu apatarı görünce hemen aldım.



Siparişim ulaşır ulaşmaz hemen çantalarımı asmak için koştum eveeee...
Bu aparatın her iki ucunda dametal aksamlar var. Bu aksamları kapının üstüne ve altına geçirip sabitlemeniz gerekiyor.


Fakat benim kapıma kısa geldi :)

Büyük çantalarımıda taşımadı. Büyük bir çanta astığımda asma yerleri aşşağı doğru kaydı :(


Ben hafif olan, çok kullanmadığım, eskiyipde atmaya kıyamadığım çantaları astım. En azından dolabımım içi ferahladı.
Siz çantalarınızı nerede saklıyorsunuz? Pratik çözümleriniz varsa paylaşın lütfen...