31 Ekim 2012 Çarşamba

2. Gün Floransa

Gezimizin ikinci günü Floransa yollarına düştük.  Dört saat süren yolculuğun ardından Floransa ya ulaştık.Ben hasta olduğum için yol boyunca uyudum. 

Floransa küçük, tarihi bir şehir. Şehir merkezine otobüs girmediği için 15-20 dk uzaklıkta inip yürüyoruz. Yol boyunca nehir manzarası bize eşlik ediyor.




Roma'da olduğu gibi Floransa'da da motosikletler çok yaygın. Kasksız gezen kimse göremezsiniz. Tabi güneye indikçe işler değişiyor.




 Floransa Ponte Vechio Köprüsü. Üstünde kuyumcu dükkanları olan bir köprü.Açıkçası baştan sona köprüyü yürümedik sadece girişinden şöyle bir baktık. Sıra sıra kuyumcular var sadece.
 Açık hava müzesini andıran Floransa da normal heykellerin yanı sıra canlı heykellerde vardı. Bence bu da dilenciliğin modernize olmuş hali :)

Senyörler meydanına geldiğimizde bizi bir sürü heykel karşılıyor. Bu heykeller bizim alışık olduklarımızdan biraz farklı. Mikelanjelo Hz.Davut heykeli.
 Herkül


Senyörler meydanı ve kalesi.


Duomo katedrali 
Duomo katedrali'nin hemen karşısında ki vaftizhanenin kapısı.Bu kapıyı gören Michaelangelo buraya 'Cennet Kapısı' adını veriyor. Kapı üzerinde altın kabartmalarla bazı dini olaylar anlatılmış. Adem ile Havva'nın cennetten kovulması, Hz. İbrahim'e inen koç gibi bir çok olay anlatılmış.


Floransa'da yemek yediğimiz restoranın adını hatırlamıyorum ama rehberimiz dünyanın ilk restoranı olduğunu söyledi. Tiremusuları çok güzeldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder